Το παιχνίδι της σεροτονίνης . Η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου σε 400 '.

Τι είναι; εργαστήριο ψυχολογίας της ευτυχίας .

Τι θα κερδίσεις : Όση ευτυχία επιτρέπει το DNA σου για κάθε ημέρα της ζωής σου.

Πως : Θα καταλάβεις τι συμβαίνει στο τελειότερο νευροχημικό εργαστήριο του πλανήτη: το κεφάλι σου. Θα πάρεις άμεσους τρόπους να αλλάζεις την εμπειρία της καθημερινότητας σου και μια ευκαιρία για περισσότερη ευτυχία ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σου.

Πως το μετράμε: Με το ερωτηματολόγιο ευτυχίας του πανεπιστημίου του Penn.

Τι πρέπει να προσέξεις: Τη λέξη κερδίσεις. Δεν θα γίνει μόνο του.Θα χρειασθεί να δουλέψεις με το μυαλό σου , δεν θα πάρεις  περισσότερη ευτυχία απλά επειδή θα παρακολουθήσεις το εργαστήριο όσο συναρπαστικό, τεκμηριωμένο ή εφαρμόσιμο και να είναι.

Για ποιον είναι : Για εσένα που θέλεις περισσότερα από τη ζωή σου , είσαι έτοιμος να παλέψεις για αυτό και ξέρεις ότι ο μόνος που μπορείς να τα ζητήσεις είσαι εσύ.

Πώς : Αξιοποιώντας την πρακτική πλευρά επιστημονικών ερευνών στον τομέα της ανθρωπινής ευτυχίας που έγιναν μέσα στην τελευταία δεκαετία.  Θα εξετάσουμε τα λάθη που κάνει οποιεσδήποτε ανθρωπινός νους στην αναζήτηση της ευτυχίας. Θα δουλέψουμε βιωματικά με τεχνικές που βασίζονται στην πλαστικότητα των νευρωνικών κυττάρων και βοηθούν την ενδυνάμωση των οδών σεροτονίνης στον εγκέφαλο. 

Η σεροτονίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής υπεύθυνος για την ευτυχία μας. Με μια πρόταση: επηρεάζεις συνειδητά  την νευροχημεία σου και μέσα από αυτήν  την καθημερινή σου πραγματικότητα.

Περισσότερα 

Μέρος 1 -εργαστήριο: Τι ΔΕΝ μας κάνει ευτυχισμένους (αλλά νομίζουμε ότι μας κάνει) .

Εστιάζοντας ευτυχισμένες περιόδους και στιγμές της ζωής τους, οδηγούμενοι από μια βραχύχρονη εργαστηριακή τεχνική οι συμμετέχοντες δημιουργούν και απεικονίζουν τους  προβληματισμούς τους πάνω στο τι πραγματικά κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους βάζοντας τα θεμέλια να διακρίνουν αυτό που χαρακτηρίζει αρκετές κοινωνίες σήμερα σε ότι αφορά την ευτυχία : την πλάνη.

Μέρος 2- Εργαστήρια ψυχολογίας-Τι έχω χάσει?

Γιατί κάποιος που έχει καταδικαστεί άδικα σε τριάντα χρόνια υποστηρίζει ότι είναι πολύ χαρούμενος που η ζωή του πήρε μια τέτοια στροφή; Γιατί ένας τετραπληγικός σταρ θα επίλεγε να ξαναπεράσει τα ίδια σε σχέση με την υγεία του αν του δινόταν η ευκαιρία ;

Τα συναισθήματα , η μάθηση και η αιτιολόγηση είναι βασικές λειτουργίες στον σχηματισμό των εσωτερικών πεποιθήσεων και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν την κατεύθυνση που ψάχνουμε την ευτυχία. Μια σειρά από πειράματα και αναπαραστάσεις πειραμάτων ψυχολογίας της γνώσης και της αντίληψης όπως “facebook τα προηγούμενα 3.000.000 χρόνια” ή “γορίλες στο γήπεδο του μπάσκετ” βοηθούν τους συμμετέχοντες να επαναπροσδιορίσουν την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη τους στον ακρίβεια της αντίληψης της πραγματικότητας και να επανασχηματιζόσουν τα μέχρι τώρα αναμφισβήτητα συμπεράσματα τους στο που βρίσκεται η ευτυχία στη ζωή μας.

Μέρος 3- Συστεμική αναπαράσταση: PET scan !

Ένα κουτί σπίρτα είναι αρκετό για να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε βιωματική κατανόηση της πλαστικότητας του εγκεφάλου και της λειτουργίας της μάθησης. Απίστευτα διασκεδαστική και  διδακτική εμπειρία στην οποία οι συμμετέχοντες “ζουν” τον τρόπο που οι σκέψεις μας διαμορφώνουν φυσικά τον εγκέφαλο μας μέσα από την συστεμική αναπαράσταση .

Μέρος 4: Συντονισμός νου και παιχνίδι ανακάλυψης: Θέλω και άλλο ! Πέρα από το DNA.

Συγκεκριμένες ασκήσεις και δραστηριότητες οι οποίες  θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες να επιδράσουν συνειδητά στη διαμόρφωση των νευρωνικών τους κυκλωμάτων. Ο στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι να διευκολυνθεί η δράση του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη και των συνεργών (νευροδιαβιαστών). Με πιο απλά λόγια περισσότερη ευτυχία στους επόμενους δυο μήνες χωρίς ουσιαστικές αλλαγές ζωής . Ο κάθε συμμετέχοντας καθοδηγείται και στηρίζεται για το δίμηνο πρόγραμμα που συνοδεύει το εργαστήριο.

 

Τι χρειάζεσαι για να γίνεις όσο ευτυχισμένος μπορείς για την υπόλοιπη σου ζωή ;

60 €

15' /ημέρα
+
Ένα γενναίο ταξίδι μέσα στο μυαλό σου που διαρκεί
6,30 ώρες


κλέισε τη θέση σου τώρα online

Γιατί
 πρόκειται; 

Με εικόνεςΗμερομηνίες 


επόμενη εργαστήριο : Κυριακή 5 Οκτωβρίου  

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ:  Ανοικτό

Πληροφορίες 

Το εργαστήριο θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ( Fresh Hotel Σοφοκλέους 26 - Μετρό Μοναστηράκι)    2:30-8:30 . Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση σου online.

Βιογραφικό συντονιστή εδώ

Διάρκεια 6 ώρες στο ξενοδοχείο  Fresh Σοφοκλέους 56 Αθήνα κέντρο.Μετρό Πανεπιστήμιο, τραίνο Μοναστηράκι ή Ομόνοια..   

Για ότι άλλο θα ήθελές να ρωτήσεις   211 2260597 είμαστε στη διάθεση σου τις ώρες εργασίας .


Σοφοκλέους