Το παιχνίδι της σεροτονίνης . Επτά κινησεις για αύριο, ένα πραγμα για πάντα.

Τι είναι; βιωματικό εργαστήριο ψυχολογίας της ευτυχίας.

Με λίγα λόγια : Θα καταλάβεις τι συμβαίνει στο τελειότερο νευροχημικό εργαστήριο του πλανήτη: το κεφάλι σου. Θα πάρεις ;άμμεσους τρόπους να αλλάζεις την εμπειρία της καθημερινότητας σου και μια ευκαιρία για περισσότερη ευτυχία.

Τι θα κερδίσεις : Περισσότερη ευτυχία στην καθημερινότητα σου.

Τι πρέπει να προσέξεις: Τη λέξη κερδίσεις. Θα χρειασθεί να δουλέψεις με το μυαλό σου , δεν θα σου χαρισθεί περισσότερη ευτυχία απλά επειδή θα παρακολουθήσεις το εργαστήριο όσο συναρπαστικό, τεκμηριωμένο ή εφαρμόσιμο και να είναι.

Για ποιον είναι : Για εσένα που θέλεις περισσότερα από τη ζωή σου , είσαι έτοιμος να παλέψεις για αυτό και ξέρεις ότι ο μόνος που μπορείς να τα ζητήσεις είσαι εσύ.

Πώς : Αξιοποιώντας την πρακτική πλευρά επιστημονικών ερευνών στον τομέα της ανθρωπινής ευτυχίας που έγιναν μέσα στην τελευταία δεκαετία.  Θα εξετάσουμε τα λάθη που κάνει οποιεσδήποτε ανθρωπινός νους στην αναζήτηση της ευτυχίας. Θα δουλέψουμε βιωματικά με στάσεις, πεποιθήσεις και τεχνικές για να επηρεάζεις συνειδητά  την νευροχημεία σου , να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου ( ίσως και των ανθρώπων γύρω σου ) σε κάθε κατάσταση και να επηρεάζεις την καθημερινή πραγματικότητα σου με τις σκέψεις σου.

Περισσότερα

Το εργαστήριο θα σε οδηγήσει να δόσεις απαντήσεις σε καυτά για την ευτυχία σου  θέματα που είτε το έχεις καταλάβει είτε όχι έχουν τον βασικό ρόλο στο πόσο ευτυχισμένος είσαι στην καθημερινότητα σου. Να μερικά :

Η νευροχημική φύση των εγκεφαλικών λειτουργιών όπως αντίληψη, μνήμη συναισθήματα.Θα να κατανοήσεις την ανατομία της εμπειρίας. Πως δημιουργούνται οι εμπειρίες από οποιοδήποτε γεγονός; Σε τι διαφέρει αυτό που θυμάμαι με αυτό που μου συνέβη; 

Τα λάθη στην επιλογή  του πιθανού «καλύτερου μέλλοντος».   Θα δεις καθαρά τον βρώμικο τρόπου που η φύση μας έχει προγραμματίσει για γενετική επιτυχία χρησιμοποιώντας την  αντίδραση της ευτυχίας σαν ανταμοιβή και τα αρνητικά συναισθήματα όπως τη θλίψη σαν τιμωρία. Γιατί όταν είμαι ερωτευμένος/η είμαι ευτυχισμένος ;

Γιατί διαμορφώνουμε τις αντιλήψεις μας βάση αυτού που  έχουμε, όχι αυτού που στην πραγματικότητα θέλουμε. Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε μηχανισμό ανοσίας στη χρόνια δυστυχία που μας εμποδίζει να επανα- διαμορφώνουμε αντιλήψεις. Το μυαλό μας συμπληρώνει χωρίς τεκμηρίωση ότι δεν ξέρει, ότι δεν μπορεί να βρει απαντήσεις και ότι είναι πολύ βαρύ για να δεχθεί.

Την παγίδα στο δίπολο ευτυχία - δυστυχία μέσα από διαδικασίες Παυλοφικής* μάθησης που έχουν εδραιωθεί από το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον μας. Γιατί φοβάμαι την αποτυχία; Πως αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο της;

Οι παραπάνω παράγοντες είναι μερικοί από όσους αποτελούν τον μηχανισμό που δημιουργεί καθημερινότητα που δεν έχει χώρο για τα όνειρα μας , δεν είναι πάντα δική μας επιλογή και συνήθως όχι όσο 'γεμάτη' όσο θα μπορούσαμε να έχουμε. Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που σου συνέβη ή έκανες σήμερα; Την τελευταία εβδομάδα;


 
 

Εξασφάλισε τη θέση σου νωρίς

Κλείσε τη θέση σου on line εδώ .

 

Αν δεν έχεις κάρτα ή βρίσκεις για οποιοδήποτε λόγο δύσκολο να κάνεις online κράτηση εμείς είμαστε εδώ για σένα! Πάρε μας τηλέφωνο στο 2111986009 ή στείλε μας μαιλ εδώ και θα το φροντίσουμε.

 

 
Γιατί πρόκειται; 

Με εικόνεςΗμερομηνίες 


Σαββάτο 19/01/2012 : Ανοικτό  . ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ:http://serotonin3.eventbrite.com/


Πληροφορίες 

Το εργαστήριο θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ( Fresh Hotel Σοφοκλέους 26 - Μετρό Μοναστηράκι)    2:30-8:30 . Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση σου online.

Βιογραφικό συντονιστή εδώ

Διάρκεια 6 ώρες στο ξενοδοχείο  Fresh Σοφοκλέους 56 Αθήνα κέντρο.Μετρό Πανεπιστήμιο, τραίνο Μοναστηράκι ή Ομόνοια..   

Για ότι άλλο θα ήθελές να ρωτήσεις   2111986009 είμαστε στη διάθεση σου τις ώρες εργασίας .


ΣοφοκλέουςLike στο Facebook (ή όπου αλλού θέλεις) 
The gadget spec URL could not be found


          Δες και μία άποψη


Χάνουμε την δυνατότητα να εστιάσουμε στα λίγα και σημαντικά και εστιάζουμε σε αποφάσεις που δεν έχουν ουσιαστική σημασία για εμάς ή ακόμη χειρότερα δράσεις που εκτελούνται μηχανιστικά χωρίς καν την λήψη συνηδειτής απόφασης.

Τώρα δες και αυτό : Το σώμα μας έχει 'οτι χρειάζεται για να 'αισθάνεται / απολαμβάνει όση ευτυχία θέλει.

Αυτή τη στιγμή είσαι μπροστά από μια απόφαση που έχει τη δυναμική να προσθέσει αξία σε κάθε μια από τις στιγμές που πρόκειται να ζήσεις από εδώ και στο εξής.

Να αποφασίσεις σε τι κόσμο θα ήθελες να ζήσεις.

Μια απόφαση που πότε δεν περίμενες ότι θα είχες  την δυνατότητα να πάρεις εσύ γιατί το πιθανότερο είναι να αισθάνεσαι ότι ζεις σε έναν κόσμο φτιαγμένο από άλλους. Ίσως ναι, ίσως όχι αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι τι αντιλαμβάνεσαι.

Και το τι αντιλαμβάνεσαι δημιουργείται μόνο σε ένα μέρος. Στο μυαλό σου. Με αυτό θα δουλέψουμε.

 Παράρτημα : 

*Παυλοφική μάθηση = το ταίριασμα άσχετων μεταξύ τους συμβάντων σε μια κοινή εμπειρία και την μάθηση κάποιας συγκεριμένης αντίδρασης που ακολουθεί μηχανιστικά.)